TIDIGARE PROJEKT

SKAPANDE SKOLA LEKSANDS KOMMUN 151004-151005

SKAPANDE SKOLA LEKSANDS KOMMUN 151004-151005

Under vecka 42 besökte vi Leksand där alla elever i årskurs 6 i kommunen fick testa på graffiti och gatukonst tillsammans med oss som en del av Skapande Skola. Ledare för workshopen var Aje Thåli. Statens Kulturråd och Landstinget Dalarna finansierade projektet.

GRAFFITI OCH GATUKONST WORKSHOP MORA KOMMUN 150914-150916

GRAFFITI OCH GATUKONST WORKSHOP MORA KOMMUN 150914-150916

Mellan den 14 septemeber-16 september var vi inbjudna av Mora Kommun för att alla elever i årskurs sju på Morkarlbyhöjdens Skola samt estetgymnasiet i Mora skulle få testa på graffiti och gatukonst tillsammans med oss. Ledare för workshopen var Aje Thåli. Workshopen finansierades av Mora Kommun och Landstinget Dalarna.

GRAFFITI OCH GATUKONST WORKSHOP HEDEMORA KULTURNATT 150905

GRAFFITI OCH GATUKONST WORKSHOP HEDEMORA KULTURNATT 150905

Under Hedemora Kukturnatt var vi inbjudna att hålla i en graffiti och gautkonst workshop i Studiefrämjandetslokaler i Hedemora. Ledare för workshopen var Aje Thåli och den finansierades av Anoda Landstinget Dalarna.

HANDKRAFT – MORA KULTURHUS 150822-150929

HANDKRAFT - MORA KULTURHUS 150822-150929

Utställningen Handkraft i Mora Kulturhus presenterar tre generationer konstnärer med rötterna i Dalarnas graffitikultur: Aje Thåli, Wet, BST Crew, Erik Hällman, Jens Glader, Kalla och CP Crew. Utställningen pågår till den 29 september. Handkraft produceras av Mora Kommun i samarbete med Graffiti Dalarna och med stöd av Highlights.

SKAPANDE SKOLA KUNSKAPSSKOLAN BORLÄNGE 150604-150605

Skapande Skola graffiti gatukonst Kunskapsskolan Borlänge

Mellan den 4-5 juni var vi inbjudna Kunskapsskolan i  Borlänge för att hålla i en prova-på workshop i graffiti och gatukonst för alla elever i årskurs 6-9 på skolan. Workshopen var ett Skapande skola projektet som finansieras av Statens Kulturråd.

WORKSHOP KULTURFEST BOJSENBURG 150529

Workshop Kulturfest Bojsenburg

Den 29 maj under Kulturfest i Bojsenburg, Falun var vi inbjudna att hålla i en prova-på workshop i graffiti och gatukonst för alla besökare. Workshopen genomfördes med stöd från Sensus, Kopparstaden och Landstinget Dalarna.

OUTCAST CHARITY GRAFFITI DALARNAS MUSEUM 150523

Outcast Charity Graffiti Dalarnas Museum

Under Outcast Charity den 23 maj bjöd vi in nio av Dalarnas främsta graffitimålare att måla en 33 meter lång vägg utanför Dalarnas Museum, efter Faluån. Målningarna auktionerades senare ut och pengarna gick till att motverka utanförskap.

OUTCAST CHARITY GRAFFITI WORKSHOP DALARNAS MUSEUM 150523

Outcast Charity Graffiti Workshop

Under Outcast Charity den 23 maj ordnade vi en vägg utanför entrén till Dalarnas Museum där alla besökare fick prova på att måla med sprayfärg tillsammans med oss.

WORKSHOP KONFIRMATIONS GRAFFITI LUDVIKA 150520

Workshop Ludvika Svenska Kyrkan

Den 20 maj var vi inbjudna av Svenska Kyrkan att hålla i en workshop för blivande konfirmander från Smedjebacken, Grängesberg, Söderbärke och Ludvika.

POP-UP DALARNA BERGSTRÖMS GALLERIA FALUN 141128-141130

POP-UP DALARNA BERGSTRÖMS GALLERIA FALUN

Vi öppnade mellan den 28-30 november ett pop-up galleri på 250 kvm i Bergströms Galleria, Falun! Vi har bjudit in konstnärer från Dalarna med bakgrund inom graffitikulturen som kommer att visa, graffiti, foto, skulpturer, tatuering, grafik med mera. Medverkar gör John Rydberg, Anders Dahlgren, Cp Crew, Oskar Drake, Jon Ollars, Thomas Larsson, Folkloren, Unoslove, Nicklas Hammarbäck och Aje Thåli.

Samarbetspartners var Diös Fastigheter AB, Highlights, Foto A-Bild, Flügger färg, Printeliten och Sensus studieförbund Dalarna.

WORKSHOP KULTURLOVET MORA

WORKSHOP KULTURLOVET ROSA HUSET I MORA

Under höstlovet 2014 blev vi inbjudna av Mora Kommun att hålla i en prova-på workshop i graffiti och gatukonst för lediga barn och ungdomar under en dag. Workshopen genomfördes i Rosa Huset i Mora med stöd av Bilda Studieförbund.

SKAPANDE SKOLA MALUNG-SÄLENS KOMMUN

SKAPANDE SKOLA MALUNG-SÄLENS KOMMUN

Vi  blev inbjudna av Malung-Sälens kommun att under två veckor hålla i graffiti och gatukonst workshops för alla 430 elever i årskurs 6-9 i kommunen på Centralskolan i Malung och Ungärdeskola i Lima. Projektet genomfördes med stöd av Kulturrådets Skapande skola och Landstinget Dalarna.

VÄSTRA STREET FALUN 140816

västra street 2014

Tillsammans med Falu Skateboardklubb arrangerade vi en heldag i skateboardparken vid Västra i Falun den 16 augusti mellan 12.00-18.00!

Dagen innehöll skateboardtävling, graffiti på husvagnar och andra fordon av inbjudna konstnärer med koppling till Dalarna, musik av Stereosteppers och Bröderman. God mat från Burgarbussen och falafel av Erik, bmx uppvisning, streetdans. Västra Street genomfördes med stöd av Bilda, Magasinet, Falu Rödfärg, Highlights, Foto A-Bild, Karl Hedin, Print Eliten, Burgarbussen, Curb, Act och Hk Power.

Kolla in video från dagen här.

DALARNAS HEMBYGDSFÖRBUNDS ÅRBOK 2013

Dalarnas Hembygdsförbund

Ett kapitel av Dalarnas hembygdsförbunds nya boken handlar om graffiti i Dalarna, vi har bidragit med bilder och texten har skrivits av Michael Mårtensson. Boken finns att köpa i butiken på Dalarnas Museum i Falun.

ÖPPENVÄGG BOJSENBURG 2013

Bojsenburg K-5 Graffiti

Tillsammans med Senus Studieförbund har vi ordnat en ny öppenvägg i Falun! Väggen ligger mitt i Bojsenburg vid K-5 Stugan och har två sidor och är 6×2 meter lång. Se till att hålla rent och snyggt i området.

GRAFFITIKURS FALUN HÖSTTERMINEN 13

graffitikurs falun

Vi arrangerade en graffitikurs för ungdomar i Falun under höstterminen 2013 på Valhalla i samarbete med Sensus studieförbund och med stöd från Falu Kommun.

HÖSTLOVSWORKSHOP BOJSENBURG FALUN 131030

HÖSTLOVSWORKSHOP BOJSENBURG FALUN

Under en dag på höstlovet genomförde vi en workshop i Bojsenburg, Falun där lediga barn och föräldrar fick testa på att måla graffiti. Workshopen gjordes i samarbete med Sensus och Falu Kommun.

INVIGNING ÖPPENVÄGG SOULPARK BJURSÅS 130216

soul

Under andra stoppet av Swedish Slopestyle Tour den 16/2 invigde vi en öppen vägg vi ordnat i Soulpark Bjursås! Det bjöds på livemålning av inbjudna konstnärer och väggen kommer att finnas kvar under hela säsongen för dom som är sugna på att måla.

Kolla in video från dagen här

GRAFFITI DALARNA – LAURITZ.COM FALUN 121227

430965_146744148809156_1954224602_n

Tidigare i höst har besökare på Dalarnas Museum kunnat se utställningen Graffiti Dalarna som visade graffiti från 80-talet fram tills 2012. Nu auktioneras delar av utställningen ut tillsammans med en del nya verk hos Lauritz.com.
Samtliga deltagande konstnärer har sina rötter i Dalarna och medverkar gör: Nuek, Hopp, Dir, Wher, Ober, Sarek, Nin, Crip, Syte, Clown, Jon Ollars och Dalabetong.”

Vernissagen sker 27:e december då verken presenteras och flera av de medverkande konstnärerna finns på plats.

GRAFFITI DALARNA – DALARNAS MUSEUM FALUN 120915 – 121014

Graffiti Dalarna - Dalarnas Museum

I utställningen Graffiti Dalarna visades flera tusen målningar från hela Dalarna, gjorda på 1980-talet fram till idag. Medverkar gör konstnärer med bakgrund i länet, och utställningen innefattar en stor mängd foton, exklusiva målningar av utvalda graffitikonstnärer, spännande föreläsningar, samt en öppen vägg utanför Dalarnas Museum.

Utställningen pågick mellan den 15 september till den 14 oktober 2012

Utställningen producerades av Aje Thåli och Michael Mårtensson, tillsammans och i samråd med Dalarnas museum.